Hur skriver man en släktforskningsartikel? 

Genealogiska Föreningen har idag tre släktforskartidskrifter: Släkt och Hävd sedan 1950 som är GFs medlemstidskrift, Svenska Genealogisk Tidskrift sedan 2016 (men som utkommit sedan 2007) som är en prenumerationstidskrift och Släkthistoriska Studier sedan 2022 som är en helt öppen digital tidskrift inom Open Journal System som publiceras på en plattform som tillhandhålls av Kungliga biblioteket.

Varje år publiceras i dessa tidskrifter flera hundra sidor släktforskning. Tillströmningen av artiklar och författare är god då allt fler upptäckt möjligheten att bevara sin släktforskningsresultat genom att publicera dem.

På mötet kommer Maria Wallius, som är redaktionsledamot i Släkt och Hävds redaktion, och Michael Lundholm, som är redaktör för Svensk Genealogisk Tidskrift och teknisk redaktör för Släkthistoriska Studier, att ge tips om vad som är bra att tänka på när man börjar fundera på att starta ett artikelprojekt. De kommer också att berätta mer om tidskrifterna, vilka likheter det finns mellan dem och vad det är som skiljer dem åt.

Mötet är ett HYBRID-möte och länk till mötet finns på medlemssidorna.